hair & beauty

Μια νέα τεχνκή αύξησης στήθους φέρνει ακόμη πιο καλά αποτελέσματα

Νώντας Κ.Καποσίτας M.D,Ph Πλαστικός Χειρουργός Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago,USA μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) και της International Society of Plastic Surgery (ISAPS)

 

το μπούστο
των ονείρων σας

Στις μέρες μας τα ταμπού και οι φόβοι γύρω από την επέμβαση της αύξησης του στήθους έχουν μειωθεί. Όλο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους λέγοντας ναι σε μια τέτοια επέμβαση αισθητικής.

Πόσο μάλλον όταν μια τόσο σημαντική ημερομηνία όπως αυτή του γάμου πλησιάζει και κάθε νύφη επιθυμεί να αναδείξει τον πιο όμορφο, θηλυκό και σαγηνευτικό της εαυτό. Μέχρι τώρα οι δημοφιλέστερες τεχνικές για την αύξηση του στήθους είναι δύο: η τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από τον αδένα ή η τοποθέτηση του κάτω από τον μείζονα θωρακικό μύ. Και οι δύο επιλογές θέσης έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και αναλόγως συγκεντρώνουν υποστηρικτές ή πολέμιους. Πάντως αυτό που κάνει κάποιους πλαστικούς χειρουργούς να προτιμούν να κάνουν την τοποθέτηση κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ είναι το γεγονός ότι προσφέρει καλύτερη κάλυψη του ενθέματος. Επιπλέον στο σημείο αυτό μειώνεται η αίσθηση του ενθέματος αλλά και το rippling, δηλαδή τα χαρακτηριστικά "ζαρώματα" κατά την ψηλάφηση γύρω από το ένθεμα. Βέβαια υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που αν και η τοποθέτηση έχει γίνει κάτω από τον μύ, τα συμπτώματα αυτά εξακολουθούν να υφίστανται. Κι αυτό διότι όταν τοποθετείται μεγάλο ένθεμα ο μυς δεν είναι δυνατόν να το καλύψει πλήρως. Από την άλλη πλευρά οι υποστηρικτές της τοποθέτησης του ενθέματος κάτω από τον αδένα βλέπουν πολλές φορές ένα χαρακτηριστικό στρογγυλέ -μα του μαστού στον πάνω πόλο, ενώ γυναίκες με λεπτό δέρμα και λίγο αδενικό ιστό τείνουν να εμφανίζουν την εικόνα του rippling (ζαρώματα).

H νέα τεχνική με την τοποθέτηση του ενθέματος Subfascial (SF Technique) Η νέα τεχνική αύξησης στήθους έγγυται στην τοποθέτηση των ενθεμάτων κάτω από την περιτονίαθήκη του μείζονα θωρακικού μυός κι έχει αναδειχθεί σε μια επαναστατική λύση. Αυτή η επιτυχημένη τεχνική δίνει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, περιορίζοντας την αφύσικη στρογγυλάδα του πάνω πόλου των μαστών.
Το πλάνο subfasial είναι αυτό που βρίσκεται κάτω από την βαθιά περιτονία του θώρακα αλλά και την περιτονία που επαλείφειτον μείζονα θωρακικό μύ. Ο μαστός είναι προσκολλημένος πάνω σ'αυτή την περιτονία τουλάχιστον κατά τα 2/3. Το ένθεμα τοποθετείται πλήρως κάτω από την περιτονία η οποία καλύπτει εκτός από τον μείζονα θωρακικό μυ και τους άλλους μύς, όπως τον πρόσθιο οδοντωτό αλλά και τον ορθό και λοξό κοιλιακό μύ. Τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε είναι τραχείας επιφανείας cohesive gel (συμπαγούς σιλικόνης) και η προτεινόμενη τομή είναι αυτή της υπομαστικής γραμμής 3-3.5 cm.

H σωστή απόφαση

Καμιά τεχνική δεν είναι πανάκεια και δεν ταιριάζει σε κάθε στήθος και σε κάθε σωματότυπο. Μόνο ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να υπολογίσει όλες τις παραμέτρους και να προτείνει ανάλογα με την περίπτωση τη σωστότερη τεχνική που θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Γενικά, η νέα αυτή μέθοδος είναι καταλληλότερη για γυναίκες με μικρό και υποπλαστικό στήθος αλλά και για γυναίκες που μετά από εγκυμοσύνες παρουσιάζουν μείωση του όγκου του στήθους.

Σημεία - κλειδιά
Αλήθεια, ποιες είναι οι παράμετροι, τα μυστικά και τα σημεία που απαιτούν περισσότερη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η ορθή επιλογή τεχνικής και τα αποτελέσματα μιας αυξητικής επέμβασης στήθους;

• Εμφάνιση: Η όψη και το ορατό αποτέλεσμα μιας επέμβασης δεν χωρούν αμφιβολία. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν το ένθεμα τοποθετείται κάτω από τον μύ, να εμφανίζεται ένα χαρακτηριστικό φούσκωμα στο πάνω μέρος του στήθους. Είναι αυτό που λέμε εμφάνιση "τύπου baseball". Αντιθέτως όταν το ένθεμα τοποθετείται πιο βαθιά, το στήθος φαίνεται πιο φυσικό.

-Κίνηση: Η κίνηση του μυός εξαναγκάζει το ένθεμα που έχει τοποθετηθεί κάτω από τον μύ να πάει προς τα επάνω. Πολύ συχνά γυναίκες που γυμνάζονται παρατηρούν αυτή την μετακίνηση (Δυναμικός μαστός). Με την τοποθέτηση του ενθέματος στην θήκη κάτω από την απονεύρωση δεν παρατηρείται αυτή η μετακίνηση.

• Θέση: Η επούλωση μετά την τοποθέτηση του ενθέματος sub-fascial γίνεται ομαλά και πιο εύκολα. Όταν όμως τα ενθέματα έχουν τοποθετηθεί κάτω από τον μύ, για κάποιο διάστημα μετά την επέμβαση απαιτείται η πίεση των ενθεμάτων προς τα κάτω με τη χρήση ειδικών επιδέσμων, στηθόδεσμων κ.λπ. .

Τα πλεονεκτήματα της Τεχνικής Subfascial
Η νέα αυτή τεχνική καταφέρνει να συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα των δυο τεχνικών που συνηθίζονται μέχρι σήμερα, αποφεύγοντας όμως τα μειονε-κτήματα τους. Συνοπτικά, εφαρμόζοντας την τεχνική Subfascial:
1. Αποφεύγουμε την δυσμορφία ή την παραμόρφωση του ενθέματος.
2. Έχουμε αρκετό ιστό για να καλύψουμε το ένθεμα και να αποφύγουμε την ψηλάφηση των άκρων του ενθέματος.
3. Δεν έχουμε ζαρώματα στον πάνω πόλο του στήθους.
4. Έχουμε λιγότερο τραύμα κατά την επέμβαση και συνεπώς πιο γρήγορη ανάρ-ρωση.
5. Δημιουργούμε πιο φυσικό αποτέλεσμα καθώς το ένθεμα πιέζεται από τον μύ και γίνεται πιο μαλακό .


6. Επιτυγχάνουμε πληρότητα στον άνω πόλο του στήθους και αισθητικά φαίνεται πιο προβολικό και πιο φυσικό.
7. Δεν έχουμε πτώση του στήθους γιατί η περιτονία κρατάει το ένθεμα μεταξύ της επιφανειακής περιτο-νίας του Scarpa αλλά και της εν τω βάθει περιτονίας του μαστού, μεταξύ πρόσθιων και οπίσθιων καθεκτι-κών συνδέσμων. 

<< Back

 

My Google+ Profile