ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ

Ανόρθωση στήθουςΜε την πάροδο των χρόνων το στήθος υφίσταται μεταβολές κάτω από την επίδραση της εγκυμοσύνης, της διατροφής και η βαρύτητα παίζει ένα καθοριστικό ρόλο στην θέση και το σχήμα του στήθους. Καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του το στήθος χάνει το σχήμα του αλλά και την σπαργή του και αρχίζει η πτώση.Η ανόρθωση του στήθους η αλλιώς μαστοπηξία είναι μια χειρουργική επέμβαση που ανορθώνει το στήθος και του ξαναδίνει το σχήμα του. Εαν το στήθος σας είναι μικρό ή έχει χάσει τον όγκο του μετα τις εγκυμοσύνες για παράδειγμα τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε ενθέμα (αύξηση στου στήθους) στον ίδιο χρόνο με την μαστοπηξία και έτσι να επιτύχουμε ανόρθωση και αύξηση του στήθους.
 

Ποιες γυναίκες μπορούν να υποβληθούν στην επέμβαση

Η γυναίκα που θα υποβληθεί στην επέμβαση πρέπει να είναι υγιής και να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για την επέμβαση. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα παίρνουμε όταν έχουμε μικρούς μαστούς με πτώση. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν την επέμβαση μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό για να αποκαταστήσουν το μέγεθος και το σχήμα μια και πρέπει να έχουν τελειώσει με τον οικογενειακό προγραμματισμό πριν προχωρήσουν στην επέμβαση. Η μαστοπηξία δεν επηρεάζει μια μελλοντική εγκυμοσύνη η θηλασμό .Κατά την συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό θα πρέπει να του εκθέσετε τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας. Ο γιατρός αφού σας εξετάσει θα σας προτείνει την καταλληλότερη μέθοδο για σας. Πρέπει να ξέρετε ότι η ανόρθωση συνδυάζεται πολλές φορές με αύξηση του στήθους και κάποιες φορές ένα ένθεμα είναι το μόνο που απαιτείται για να πάρουμε την ανόρθωση που θέλουμε. Υπάρχει μια ποικιλία από τεχνικές που μαζί με τον πλαστικό χειρουργό θα αποφασίσετε πια είναι η πιο κατάλληλη για σας.

Δείτε την επέμβαση σε βίντεο.

ανόρθωση στήθους
Δείτε την ανόρθωση στήθους σε βίντεο

 

Πριν το χειρουργείο θα υποβληθείτε σε εργαστηριακό έλεγχο και επιπλέον εάν το ιστορικό σας το επιβάλει θα σας συστήσει να κάνετε και μαστογραφία. Επίσης θα σας δώσει συμβουλές τι φάρμακα να αποφύγετε και πληροφορίες σχετικά με το κάπνισμα ενώ πριν την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός θα σημειώσει πάνω στο στήθος τα απαραίτητα σημεία που θα στηριχθεί η επέμβαση. Η αναισθησία που θα ακολουθηθεί είναι συνήθως γενική η τοπική με μέθη (σε μικρές περιπτώσεις)

Η χειρουργική τεχνική

Οι τεχνικές ποικίλουν και ο χειρουργικός χρόνος επίσης. Η συχνότερη των περιπτώσεων περιλαμβάνει την τομή σαν άγκυρα η ανάστροφου-Τ. Το στήθος παίρνει την νέα του μορφή και η θηλή με την άλω την νέα θέση σε υψηλότερο σημείο. Το δέρμα γίνεται σφριγηλό και με τις νέες τεχνικές που περιγράφηκαν πρόσφατα στο Orlando της Florida μπορούμε και ξαναδίνουμε το χαμένο όγκο του στήθους. Στην τομή αυτή τα ράμματα είναι απορροφήσιμα. Γυναίκες που έχουν μικρό στήθος απαιτούν κατά πολύ μικρότερες τομές είτε σαν μια μικρή έλλειψη η σαν donut. Άλλες γυναίκες με οριακή πτώση απαιτούν μόνο ένθεμα και άλλες συνδυασμό τεχνικών ανάλογα με το πρόβλημα αλλά και τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας.

Ανόρθωση του στήθους μόνο με ένθεμα

 

Ανόρθωση στήθους
Ανόρθωση μαστού

Ανόρθωση του στήθους με κυκλική τομή

 


Ανόρθωση στήθους
Ανόρθωση μαστού

Ανόρθωση του στήθους με κυκλική και κάθετη τομή

 


Ανόρθωση στήθους
Ανόρθωση μαστού

Ανόρθωση του στήθους με τομή ανάστροφου - Τ

 


Μετά την επέμβαση

Μετά το χειρουργείο θα φοράτε ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν. Το στήθος ίσως να έχει κάποιες εκχυμώσεις και να νιώθετε άβολα τις πρώτες 2 ημέρες αλλά ο πόνος ελέγχεται με ήπια παυσίπονα. Σε λίγες ημέρες βγάζουμε τις γάζες και τοποθετούμε μια πιο ελαφριά επίδεση. Το ειδικό σουτιέν θα το φοράτε για 3-4 εβδομάδες. Κάποιο μούδιασμα στο στήθος μετά την επέμβαση είναι φυσιολογικό και υποχωρεί σύντομα.

Η επάνοδος στις δραστηριότητες και κυρίως στην εργασία γίνεται μετά από 4 -5 ημέρες ίσως νωρίτερα η αργότερα και αυτό εξαρτάται από το πως νιώθετε. Θα πρέπει να αποφεύγεται την άρση αντικειμένων για 2- 4 εβδομάδες. Η γυμναστική επιτρέπεται μετά από 4 εβδομάδες. Πρέπει να ξέρετε ότι ο πλαστικός χειρουργός κάνει το καλύτερο για να μην φαίνονται τα σημάδια και επιπλέον θα σας συστήσει κάποια ειδική επουλωτική κρέμα για μασάζ της τομής. Η τομή θα είναι ροδαλή στην αρχή αλλά σιγά-σιγά θα αποχρωματισθεί.

Η ικανοποίηση της γυναίκας μετά τις επεμβάσεις αύξησης η ανόρθωσης του στήθους είναι μεγαλύτερη όταν από πριν έχει κατανοήσει την επέμβαση

 

Περίπτωση ανόρθωσης στήθους σε συνδυασμό με ενθέματα  

ανόρθωση στήθους
Η Ελένη πρίν τις δυο εγκυμοσύνες είχε νούμερο 3 (C cup). Μετά από τους τοκετούς το στήθος της άδειασε και απο C cup έγινε Β cup. Παράλληλα είχε μια μικρή πτώση των μαστών της. Η επέμβαση που της έγινε ήταν ήπια ανόρθωση στήθους με κυκλική και μικρή κάθετη τομή κατα Dennis Hammond για ανάκτηση της νεανικότητας του στήθους και τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης Cohesive I 275 cc για αποκατάσταση του χαμένου όγκου και της σφριγηλότητας του στήθους. Δείτε στο βίντεο την εμπειρία της 6 μήνες μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε απο τον Κο Καποσίτα.

 

Ανόρθωση Στηθους. Φωτογραφίες