ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (4-D facial plastic surgery)


Γενειοπλαστική

 
Γωνίες κάτω γνάθου


Ζυγωματικά

Hollywood stars and models facial reshaping

Ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών του προσώπου, αναλογιών, και ισορροπίας καθορίζει την ομορφιά του προσώπου. Δρώντας συνειδητά ή χωρίς να το καταλαβαίνουμε όλοι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις αναλογίες και το σχήμα στο δικό μας πρόσωπο αλλά και στο πρόσωπο των άλλων. Όταν η ισορροπία είναι ευχάριστη τα μάτια μας εντυπωσιάζονται απο τα πρόσωπα των άλλων. Διαφορετικά κάτι μας ενοχλεί. Σε αυτό βοηθάει η τρισδιάστατη ανάλυση και η τρισδιάστατη χειρουργική του προσώπου.Καλά ορισμένα και σχεδιασμένα χαρακτηριστικά του προσώπου που βρίσκονται σε ισορροπία μεταξύ τους ορίζουν την ομορφιά. Τα ενθέματα του προσώπου σε έμπειρα χέρια πλαστικών χειρουργών μπορούν να δώσουν αρμονικά πρόσωπα.

 


Οι άνθρωποι σήμερα γνωρίζουν ποιές περιοχές του προσώπου είναι ελλειπείς ή πλεονάζουσες.Αυτό μπορεί να συμβεί σε ενα υποπλαστικό πηγούνι,σε επίπεδα ζυγωματικά, σε στρογγυλό πρόσωπο, σε στενή γραμμή περιγράμματος της κάτω γνάθου. Όλα αυτά μαζί καθορίζουν μαζί με την μύτη την ομορφιά στο πρόσωπο.Είναι σημαντικό να αναλύσουμε την μύτη,το πηγούνι, τα ζυγωματικά,και την γωνίωση της κάτω γνάθου μια και όλα συμμετέχουν στην ομορφιά του προσώπου.

Star
Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη του Νώντα Καποσίτα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου να μιλάει για τις επεμβάσεις τοποθέτησης ενθεμάτων στις γωνίες της κάτω γνάθου και στο πηγούνι (γενειοπλαστική) και για την φιλοσοφία των επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής του 4ου πλάνου για την δημιουργία ενός πιο θεληματικού προσώπου.

 

Υλικό των ενθεμάτων προσώπου

Πολλοί άνθρωποι είναι σκεπτικοί σχετικά με την ασφάλεια των ενθεμάτων προσώπου. Τα ενθέματα αποτελούνται απο συμπαγή σιλικόνη. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται για περισσότερα απο 60 χρόνια σε όλους τους τομείς της ιατρικής. Έχει χρησιμοποιηθεί για βηματοδότες στην καρδιολογία, στην νευροχειρουργική,στην οφθαλμολογία, στην ορθοπεδική.

Τα ενθέματα του προσώπου σχεδιάσθηκαν με σκοπό να επιτυγχάνουν αύξηση των μαλακών ιστών για αισθητικούς ή επανορθωτικούς λόγους.

Ποια σημεία του προσώπου μπορούμε να βελτιώσουμε

Οι περιοχές που απαιτούν συνήθως αύξηση ή βελτίωση του περιγράμματος είναι:

Η διαδικασία επιλογής του κατάλληλου μεγέθους ενθέματος προσώπου

Στο ιατρείο έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάζουμε τα διάφορα sizers (δοκιμαστικά ενθέματα) να φωτογραφίζουμε το υποψήφιο-α και στον υπολογιστή να αναλύουμε πιο μέγεθος θα ήταν προτιμότερο για την περίπτωση των. Τα δοκιμαστικά ενθέματα δίνουν την ευκαιρία τόσο σε εμάς όσο και στους ασθενείς να πάρουν μια εικόνα και να συν-αποφασίσουμε το καταλληλότερο μέγεθος.
Το πρόγραμμα προσομείωσης μας βοηθάει σε πολλές περιπτώσεις που μαζί με τα sizers ετοιμάζουμε την επέμβαση στο ιατρείο.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τα διάφορα μεγέθη με δοκιμαστικά ενθέματα:


1. Sizers Ζυγωματικών

small (R-L), medium (R-L), large (R-L), extra large (R-L)

2. Sizers για γωνίες κάτω γνάθου (Mandibular angle )
small (R-L), medium (R-L), large (R-L)

3 Sizers Πηγουνιού
small, medium, large, extra-large

 

Η τεχνική

Η φιλοσοφία της τοποθέτησης των ενθεμάτων είναι η ίδια για όλα τα ενθέματα. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια μικρή τομή πλησίον του σημείου που θα τοποθετηθεί το ένθεμα. Η επέμβαση γίνεται μέσα από το στόμα. Ανάλογα με το είδος του ενθέματος η τομή στον βλεννογόνο γίνεται στο σημείο που θα τοποθετηθεί το αντίστοιχο ένθεμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται μια θήκη η οποία θα φιλοξενήσει το ένθεμα.

Η όλη διαδικασία παίρνει 1-2 ώρες ανάλογα με το πλάνο της επέμβασης και δεν χρειάζεται ο χειρουργημένος να μείνει στην κλινική το βράδυ. Τα ράμματα μέσα στο στόμα απορροφώνται..

* Μπορούμε να συνδυάσουμε την τοποθέτηση των ενθεμάτων με λίφτινγκ προσώπου, βλεφαροπλαστική, ή ρινοπλαστική.

Buccal fat removal (αφαίρεση παρειακού λίπους)

Πρόκειται για μια συμπληρωματική επέμβαση που κάνουμε στην πλαστική χειρουργική του 4ου πλάνου (Hollywood stars and models 4D facial plastic surgery) με σκοπό να δημιουργήσουμε την εντομή στο μάγουλο.

H επέμβαση αυτή αναβαθμίζει το αποτέλεσμα από την τοποθέτηση των ενθεμάτων στις γωνίες της κάτω γνάθου,στο πηγούνι ή στα ζυγωματικά.

Περισσότερα..

Αφαίρεση παρειακού λίπους

Μετά την επέμβαση

Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία και τις άλλες δραστηριότητες μέσα σε μια εβδομάδα.

Οι εκχυμώσεις υποχωρούν σε 1-2 ημέρες. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τον άμεσο τραυματισμό της περιοχής του ενθέματος για 4-6 εβδομάδες.

  

γενειοπλαστική
Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη γνωστού ηθοποιού να μιλάει για τις επεμβάσεις τοποθέτησης ενθεμάτων στις γωνίες της κάτω γνάθου και και στο πηγούνι (γενειοπλαστική) που υποβλήθηκε από τον Δρ Ν.Καποσίτα

 

γενειοπλαστική
Η εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Κυπριακού καναλιού Sigma tv έχει καλέσει τον Νώντα Καποσίτα σε μια συζήτηση για το θεληματικό πρόσωπο και θεληματικό πηγούνι.

 

 

Ενθέματα προσώπου. Φωτογραφίες