Αυξητική στήθους

 

ο καλύτερος πλαστικός για στήθοςΗ αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο συχνά πραγματοποιούμενες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις στον κόσμο.

Οι πιο σημαντικές προ-εγχειρητικές αποφάσεις που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα είναι η επιλογή της τεχνικής τοποθέτησης του ενθέματος στήθους και η επιλογή του κατάλληλου μεγέθους εμφυτεύματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ενδιαφερόμενου.


Ποια είναι τα οφέλη της αυξητικής στήθους;

Οι άνθρωποι συνήθως υποβάλλονται σε αυξητική στήθους για να αλλάξουν την εμφάνιση του στήθους τους. Η αυξητική στήθους συμβάλει στην αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης.

Οι περιγραφόμενες τεχνικές που υπάρχουν για την τοποθέτηση του ενθέματος είναι:

  1. Η υποαδενική (κάτω από τον αδένα, μπροστά από τη θωρακική περιτονία) (Cronin and Gerow, 1962)
  2. Η υποπεριτονιακή (Subfascial) μεταξύ της περιτονίας του θωρακικού μυός και του θωρακικού μυός (Graf, 1998)
  3. Η μερική οπισθοθωρακική τομή (Regnault, 1977)
  4. Η ολική υπομυϊκή κάτω από τον οδοντωτό και τον θωρακικό μυ (Dempsey and Latham, 1968) και
  5. Η διπλού επιπέδου (Dual plane) (Tebbets, 2001)

Η κάθε μια γυναίκα είναι μια διαφορετική περίπτωση και αναλόγως προσαρμόζουμε τις μεθόδους.

Πως επιλέγουμε μέγεθος ενθέματος σιλικόνης

Ο Δρ Νώντας Καποσίτας επιλέγει το μέγεθος του ενθέματος κατά την διάρκεια της κλινικής εξέτασης στο ιατρείο και περιλαμβάνει:

Τις μετρήσεις στον θώρακα και αμέσως μετά την τοποθέτηση κάτω από το εφαρμοστό μπλουζάκι ενθέματα σιλικόνης που το μέγεθος τους αναταποκρίνεται στις επιθυμίες της κάθε γυναίκας .
Το πιο σημαντικό είναι η γυναίκα να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και οι περισσότερες θέλουν ένα φυσικό στήθος σε σχήμα σταγόνας.

Αυξητική στήθους με subfascial τεχνική (από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα)

SUBFASCIAL Μέθοδος

Η υποπεριτονιακή αυξητική στήθους όπως αλλιώς λέγεται η subfascial μέθοδος είναι μια τεχνική που αναπτύχθηκε αρχικά για τη μείωση των κινδύνων της κάψας, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά και τον μετεγχειρητικό πόνο. Πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βραζιλία από την Dr. Graf και άλλους, και τα τελευταία χρόνια αυτή η τεχνική έχει κερδίσει το ενδιαφέρον στον κόσμο των αισθητικών επεμβάσεων του στήθους

Η τεχνική αναπτύχθηκε για να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα του υποπεριτονιακού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων των μειωμένων πιθανοτήτων σχηματισμού της κάψας και αμβλύνσεως των άκρων του ενθέματος και τη δημιουργία ανατομικής θέσης για την ακριβή τοποθέτηση του εμφυτεύματος. Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η υποπεριτονιακή εμφύτευση έχει κάποια οφέλη σε σύγκριση με την υπομυϊκή.

Είναι μία μέθοδος η οποία ενδείκνυται ακόμα και σε περιπτώσεις αθλητών , οι οποίοι δεν διαθέτουν λίπος στην περιοχή και ασκούν έντονη μυϊκή δραστηριότητα στο στήθος. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη μέθοδος καλύπτει τις ανάγκες κάθε ασθενούς καθώς συνδυάζει τη μεγαλύτερη κάλυψη του κάτω αλλά και του άνω πόλου και προσφέρει ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πως μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές όπου χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί και επιτυγχάνει φυσικά αποτελέσματα, χωρίς παραμορφώσεις. Επίσης η μέθοδος εξασφαλίζει μυϊκή ευκαμψία και μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα με στενό στήθος. Η subfascial τεχνική είναι ευέλικτη, χρήσιμη και συμβάλει στη μείωση της ανάγκης για διορθωτική επέμβαση του στήθους.

Ενθέματα σιλικόνης στήθους-Mentor-USA

Από το 2004 χρησιμοποιούμε τα Αμερικανικά ενθέματα σιλικόνης της Mentor. Όσον αφορά τη προβολή που προσφέρουν διακρίνονται στα Low, Moderate και στα High profile. Χρησιμοποιούμε την νέα 5η γενιά των ενθεμάτων (Cohesive I,II-Gummy Bears).

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε όλα τα ενθέματα σιλικόνης Mentor από τον Κο Καποσίτα..

Αυξηση στήθους-προσθετική

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους γίνεται με γενική αναισθησία. Προτιμούμε την τομή κάτω από τον μαστό (υπομάστια) γιατί δεν φαίνεται, έχει καλύτερη επούλωση,τεχνικά υπερτερεί,η πιθανότητα κάψας είναι μηδαμινή και η απώλεια της αισθητικότητας της θηλής είναι κάτω του 0.15%.

Η τεχνική μας βασίζεται στην ατραυματική δημιουργία της θήκης με ειδικό cautery-Laser. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε ελάχιστο τραύμα στους ιστούς και μηδενική απώλεια αίματος. H θήκη στις περισσότερες περιπτώσεις δημιουργείται κάτω από την περιτονία του μυός (subfacial plane) και σε μερικές περιπτώσεις πολλής μεγάλης υποπλασίας συνδυάζεται και κάλυψη του πάνω μέρους του ενθέματος από τον μύ (Dual plane).Η τοποθέτηση δοκιμαστικού sizer μας βοηθάει στην ακριβέστερη τελική επιλογή του ενθέματος για φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς πόνο.

Βίντεο: Δείτε την μέθοδο μας

Αυξηση στήθους-προσθετική

Ανάρρωση μετά την αυξητική στήθους

Αυξητική στήθους ανάρρωσηΜετά την επέμβαση της αυξητικής στήθους Θα μείνετε μια ημέρα στην κλινική εάν το κρίνουμε απαραίτητο.

Καλό θα ήταν κάποιος να σας συνοδεύσει στο σπίτι και να σας βοηθήσει τις πρώτες 2-3 ημέρες μετά την επέμβαση.

Θα πάρετε για προληπτικούς λόγους αντιβίωση και παυσίπονα τύπου Depon max. Το ιατρικό σουτιέν θα το φοράτε για 4 εβδομάδες.

Από 4η έως την 6η μετεγχειρητική ημέρα

Θα είστε σε θέση να οδηγήσετε με ασφάλεια και φυσικά να γυρίσετε στην εργασία σας σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες μας. Σε αυτό το διάστημα δεν επιτρέπονται εντατικές δραστηριότητες γιατί το εσωτερικό τμήμα του στήθους που φιλοξενεί το ένθεμα σιλικόνης βρίσκεται σε διαδικασία επούλωσης.

Από την 3η έως την 4η εβδομάδα

Σε αυτή την περίοδο δεν θα νιώθετε ενοχλήσεις και θα είστε πλέον σε θέση να αρχίσετε σταδιακά τις ήπιες ασκήσεις. Θα συνεχίσετε να φοράτε το ειδικό σουτιέν που σας έχουμε δώσει το οποίο κρατάει το στήθος σταθερό και ασφαλές. Η επούλωση της τομής έχει ολοκληρωθεί στο διάστημα αυτό.

Από την 4η-6η εβομάδα

Σε αυτή την περίοδο οι περισσότερες γυναίκες επανέρχονται πλήρως στις δραστηριότητες τους. Το νέο στήθος φαίνεται φυσικό και ωραίο. Προτείνουμε την ετήσια παρακολούθηση των χειρουργημένων μας για την εκτίμηση της κατάστασης των ενθεμάτων.

Αυξητική στήθους: Κίνδυνοι, παρενέργειες, επιπλοκές

Οι επιπλοκές που αναφέρονται στην παγκόσμια βιβλιογραφία καταγράφονται με βάσει τα ποσοστά του κάθε συγγραφέα σε ένα σημαντικό αριθμό χειρουργείων αυξητικής στήθους.

 

Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε γυναίκες να μιλούν για την εμπειρία τους από την αυξητική στήθους με τον Νώντα Καποσίτα

αυξητική στήθους

Πότε θα κάνετε υπέρηχο,ψηφιακή μαστογραφία,μαγνητική τομογραφία

Κάθε γυναίκα μετά από ένα χρόνο από την πλαστική στήθους μπορεί να κάνει (Μαστογραφία, Ψηφιακή μαστογραφία,Υπέρηχοι, Μαγνητική τομογραφία).3 χρόνια μετά την αυξητική στήθους πρέπει να κάνει την πρώτη Μαγνητική τομογραφία στο στήθος σύμφωνα με την Αμερικανική εταιρία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) για έλεγχο των ενθεμάτων.

 

 

Δείτε περιπτώσεις από το αρχείο μας