Βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρων αναίμακτα με laser

Το δέρμα του προσώπου και των βλεφάρων με την πάροδο του χρόνου αρχίζει να χαλαρώνει. Φαίνεται ότι το χαλαρό δέρμα των βλεφάρων με τις σακούλες προηγείται της χαλάρωσης του δέρματος του προσώπου. Η ηλικία,ο ήλιος,ο κληρονομικός παράγοντας και το κάπνισμα παίζουν σημαντικό ρόλο στην γήρανση του προσώπου των βλεφάρων και του λαιμού.

Ποιές και ποιοί μπορούν να υποβληθούν στην επέμβαση

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει όταν ο υποψήφιος εμφανίσει τα συμπτώματα της χαλάρωσης του δέρματος και τις σακούλες. Αυτό γίνεται συνήθως μετά τα 40 χρόνια της ηλικίας. Υπάρχουν περιπτώσεις που νέα άτομα λόγω κληρονομικότητας μπορεί να εμφανίσουν σακούλες. Αυτά τα άτομα εμφανίζουν πρώιμα "σακούλες" στα κάτω βλέφαρα που προέρχονται από τη προβολή του λίπους του κόγχου.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κήλη όπου το τοίχωμα που λέγεται "κογχικό διάφραγμα" αδυνατεί να συγκρατήσει το λίπος με αποτέλεσμα το τελευταίο να προβάλλει.

Τα υπόλοιπα άτομα θα αρχίσουν να εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης όσο πλησιάζουν προς τη μέση ηλικία.

Που γίνονται οι τομές της βλεφαροπλαστικής

Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική:Τα σημεία που απαιτούν διόρθωση

Τα σημεία που θα σας οδηγήσουν στον ειδικό πλαστικό χειρουργό για βλεφαροπλαστική είναι η χαλάρωση του δέρματος των άνω και των κάτω βλεφάρων που μαζί με τις σακούλες των κάτω βλεφάρων αρχίζουν και δίνουν την όψη του μόνιμα κουρασμένου και λυπημένου βλέμματος, ενώ πολλές γυναίκες αρχίζουν να παρατηρούν ότι τα άλλοτε μεγάλα τους μάτια να έχουν μικρύνει.

Το τελευταίο συμβαίνει γιατί το χαλαρό δέρμα του άνω βλεφάρου αρχίζει και το σκεπάζει, με αποτέλεσμα να φαίνεται μικρότερο.

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής γυρίζει το ρολόι του χρόνου 12 χρόνια πίσω.

Βλεφαροπλαστική

Συνάντηση με τον Δρ Νώντα Καποσίτα

Στην συνάντηση με τον Κο Καποσίτα θα πρέπει να του αναφέρετε τι ακριβώς θέλετε να διορθώσετε, τι έχετε ακούσει σχετικά με την επέμβαση ποιές είναι οι ανησυχίες και ποιες οι προσδοκίες σας. Επίσης θα πρέπει να ακούσετε με προσοχή ποια σημεία διορθώνονται και ποιά όχι. Επί παραδείγματι θα πρέπει να ξέρετε ότι η βλεφαροπλαστική δεν εξαφανίζει τις λεπτές ρυτίδες του δέρματος των βλεφάρων και ειδικά στο έξω τμήμα (πόδι της χήνας) που χρειάζεται βοτοχ.


Δείτε σχετικό βίντεο

βλεφαροπλαστική

 

Βλεφαροπλαστική επέμβαση με laser

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής γίνεται με τοπική αναισθησία ανώδυνα και αναίμακτα. Η τομή στο άνω βλέφαρο γίνεται στη πτυχή του βλεφάρου και στο κάτω βλέφαρο 1mm κάτω από τις βλεφαρίδες . Οι τομές σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι ορατές. Τα μικρά ράμματα αφαιρούνται σε 4-5 ημέρες μετά την επέμβαση .

Βλεφαροπλαστική ανάρρωση

Μετά την επέμβαση ο χειρουργημένος παραμένει στην κλινική για 2 ώρες. Στον χρόνο αυτό τοποθετούμε παγοκύστεις στα βλέφαρα με σκοπό να μειώσουμε τις εκχυμώσεις. Στο σπίτι κρατά τις παγοκύστεις για 2 ώρες ακόμα.

Οι χειρουργημένοι παίρνουν αντιβιοτικά για μερικές ημέρες για προληπτικούς λόγους. Αφαιρούμε τα ράμματα σε 5 ημέρες και μετά από αυτό οι γυναίκες μπορούν να φορέσουν κάποια πούδρα στην περιοχή των βλεφάρων.

Τις πρώτες 3 ημέρες από την επέμβαση συνιστούμε αποφυγή έντονων δραστηριοτήτων. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία μετά από 10 ημέρες. Οι τομές σταδιακά εξαφανίζονται.

Βλεφαροπλαστική πριν και μετά από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα

 

Βλεφαροπλαστική. Φωτογραφίες