Βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρων αναίμακτα με laser

Η γήρανση του προσώπου αρχίζει σταδιακά και τα βλέφαρα συμμετέχουν σε αυτή.Η ηλικία που αρχίζει το δέρμα των βλεφάρων να χαλαρώνει δεν είναι ίδια για κάθε άτομο. Παράγοντες όπως η κληρονομικότητα,η ηλικία,η έκθεση στον ήλιο,η κούραση συμμετέχουν στην εμφάνιση της χαλάρωσης του δέρματος αλλά στην εμφάνιση σακούλας τόσο στο κάτω όσο και στο άνω βλέφαρο.

Ποιές και ποιοί μπορούν να υποβληθούν στην επέμβαση

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει όταν ο υποψήφιος εμφανίσει τα συμπτώματα της χαλάρωσης του δέρματος και τις σακούλες. Αυτό γίνεται συνήθως μετά τα 40 χρόνια της ηλικίας. Υπάρχουν περιπτώσεις που νέα άτομα λόγω κληρονομικότητας μπορεί να εμφανίσουν σακούλες. Αυτά τα άτομα εμφανίζουν πρώιμα "σακούλες" στα κάτω βλέφαρα που προέρχονται από τη προβολή του λίπους του κόγχου.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κήλη όπου το τοίχωμα που λέγεται "κογχικό διάφραγμα" αδυνατεί να συγκρατήσει το λίπος με αποτέλεσμα το τελευταίο να προβάλλει.

Τα υπόλοιπα άτομα θα αρχίσουν να εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης όσο πλησιάζουν προς τη μέση ηλικία.

Που γίνονται οι τομές της βλεφαροπλαστικής

Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική:Τα σημεία που απαιτούν διόρθωση

Τα σημεία που θα σας οδηγήσουν στον ειδικό πλαστικό χειρουργό για βλεφαροπλαστική είναι η χαλάρωση του δέρματος των άνω και των κάτω βλεφάρων που μαζί με τις σακούλες των κάτω βλεφάρων αρχίζουν και δίνουν την όψη του μόνιμα κουρασμένου και λυπημένου βλέμματος, ενώ πολλές γυναίκες αρχίζουν να παρατηρούν ότι τα άλλοτε μεγάλα τους μάτια να έχουν μικρύνει.

Το τελευταίο συμβαίνει γιατί το χαλαρό δέρμα του άνω βλεφάρου αρχίζει και το σκεπάζει, με αποτέλεσμα να φαίνεται μικρότερο.

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής γυρίζει το ρολόι του χρόνου 12 χρόνια πίσω.

Βλεφαροπλαστική

Συνάντηση με τον Δρ Νώντα Καποσίτα

Στην συνάντηση με τον Κο Καποσίτα θα πρέπει να του αναφέρετε τι ακριβώς θέλετε να διορθώσετε, τι έχετε ακούσει σχετικά με την επέμβαση ποιές είναι οι ανησυχίες και ποιες οι προσδοκίες σας. Επίσης θα πρέπει να ακούσετε με προσοχή ποια σημεία διορθώνονται και ποιά όχι. Επί παραδείγματι θα πρέπει να ξέρετε ότι η βλεφαροπλαστική δεν εξαφανίζει τις λεπτές ρυτίδες του δέρματος των βλεφάρων και ειδικά στο έξω τμήμα (πόδι της χήνας) που χρειάζεται βοτοχ.


Δείτε σχετικό βίντεο

βλεφαροπλαστική

 

Βλεφαροπλαστική επέμβαση με laser

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής γίνεται με τοπική αναισθησία ανώδυνα και αναίμακτα. Η τομή στο άνω βλέφαρο γίνεται στη πτυχή του βλεφάρου και στο κάτω βλέφαρο 1mm κάτω από τις βλεφαρίδες . Οι τομές σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι ορατές. Τα μικρά ράμματα αφαιρούνται σε 4-5 ημέρες μετά την επέμβαση .

Βλεφαροπλαστική ανάρρωση

Οι χειρουργημένοι αφού συνέλθουν φεύγουν για το σπίτι έχοντας παγοκύστεις στη περιοχή των βλεφάρων για μείωση τόσο των εκχυμώσεων όσο και του πρηξίματος . Οι εκχυμώσεις αρχίζουν να υποχωρούν από το 3ο 24ωρο.

Συστήνουμε αντιβιοτικά πάντα για προληπτικούς λόγους Μπορούν να κυκλοφορούν άμεσα φορώντας γυαλιά ηλίου .Η ένταξη στις κοινωνικές υποχρεώσεις γίνεται μετά από 8-10 ημέρες.

Η βλεφαροπλαστική είναι όντως απλή σαν διαδικασία αλλά θα πρέπει να επιλέγεται και να εκτελείται σαν λύση μόνο από έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς και τότε είναι μια επέμβαση με πολύ υψηλό ποσοστό ευχαριστημένων ασθενών .

Βλεφαροπλαστική πριν και μετά από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα

 

Βλεφαροπλαστική. Φωτογραφίες