Ωτοπλαστική σε παιδιά

καλύτερος πλαστικός χειρουργός για ωτοπλαστική σε παιδιά

Με την γέννηση ενός μωρού δεν προσέχουμε ιδιαίτερα τα αυτιά του. Οι περισσότεροι γονείς και οικείοι δεν δίνουν προσοχή στην σχέση των αυτιών με το κεφάλι. Καθώς τα παιδιά φθάνουν στην ηλικία των 3-4 χρονών τότε μπορεί οι γονείς να το αντιληφθούν. Αρκετοί το συνειδητοποιούν όταν τα παιδιά ξεκινήσουν να πηγαίνουν στο σχολείο και αρχίζουν να δέχονται τα πειράγματα από τους συμμαθητές και τους φίλους τους.

Η ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα των πεταχτών αυτιών. Εκτός από τα πεταχτά αυτιά η ωτοπλαστική μπορεί να διορθώσει και άλλες δυσμορφίες και ασυμμετρίες των αυτιών.

Τα τελευταία χρόνια οι γονείς έχουν καταλάβει πως μια τέτοια δυσμορφία μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του παιδιού. Η πλαστική των αυτιών είναι μια επέμβαση που απαιτεί εμπειρία και γίνεται από πλαστικούς χειρουργούς.

Κάντε την ωτοπλαστική όταν το παιδί είναι μικρό

Είναι σημαντικό να κάνετε την επέμβαση του παιδιού σας όταν είναι μικρό και φυσικά πριν αρχίσουν τα πειράγματα των φίλων του. Ιδανικά το παιδί μπορεί να κάνει την επέμβαση μεταξύ 4-6 χρονών γιατί τότε διαμορφώνεται η ανατομία του αυτιού. Φυσικά δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας και μπορεί να γίνει η επέμβαση σε οποιαδήποτε ηλικία.

Τι κάνει η ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική έχει πολλές εφαρμογές στα αυτιά ανάλογα με το πρόβλημα. Στα παιδιά γίνεται για:

Μην ανησυχείτε για την ακοή του παιδιού σας

Η ωτοπλαστική δεν επηρεάζει την ακοή γιατί η επέμβαση γίνεται μόνο στο πτερύγιο του αυτιού.

Δείτε την συνέντευξη του Κου Καποσίτα για την ωτοπλαστική σε παιδιά

Παιδιατρική Πλαστική χειρουργική
Δείτε τον Δρ Νώντα καποσίτα σε συνέντευξη στο Ευρωπαικής εμβέλειας Focus Web TV να αναλύει την διαδικασία που ακολουθεί στις περιπτώσεις των πεταχτών αυτιών στα παιδιά καθώς επίσης πως τα παιδιά βιώνουν τα πειράγματα των φίλων γιατί η επέμβαση πρέπει να γίνεται στην προσχολική ή στην σχολική ηλικία και γιατί οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται την επέμβαση όταν γίνεται απο έμπειρα χέρια.Το σημάδι της επέμβασης δεν φαίνεται

Ο πλαστικός χειρουργός ξέρει και βάζει την τομή σε τέτοιο σημείο που μετά την επέμβαση η τομή δεν φαίνεται, ακόμα και να γυρίσει κάποιος το αυτί.

Η ανάρρωση μετά την ωτοπλαστική είναι γρήγορη

Τα παιδιά 10-14 ημέρες μετά την επέμβαση της ωτοπλαστικής μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες τους. Τα χειρουργημένα αυτιά θέλουν λίγο προσοχή τον πρώτο μήνα. Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώσουν τον δάσκαλο να προσέχει και να συμβουλεύει το παιδί. Υπάρχει ένα πρήξιμο μετά την επέμβαση το οποίο υποχωρεί σταδιακά.

Η επέμβαση γίνεται σε παιδιατρικές ιδιωτικές κλινικές σε εξωτερική βάση που σημαίνει ότι 2-3 ώρες μετά την επέμβαση το παιδί με τους γονείς επιστρέφουν στο σπίτι με οδηγίες. Η πλαστική αυτιών στα παιδιά γίνεται με γενική παιδιατρική αναισθησία.Δείτε περιπτώσεις από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα

Πριν
Μετά
Ωτοπλαστικη σε παιδιά
πλαστική αυτιών σε παιδιά


Ωτοπλαστική σε παιδιά-πλαστική αυτιών


 

Ωτοπλαστική. Φωτογραφίες πριν και μετά