ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ- ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ρινοπλαστικής και πλαστικής στο διάφραγμα

ΡινοπλαστικήΠολλοί από εσάς μπορεί να έχετε πρόβλημα τόσο στο αισθητικό κομμάτι της μύτης όσο και στο λειτουργικό που αφορά την αναπνοή σας.

Οι μέθοδοι αντιμετώπισης είναι διαφορετικές αλλά μπορούν να συνδυαστούν σε μία επέμβαση ώστε να πάρουμε και τα δύο αποτελέσματα, μια αισθητικά ωραία μύτη που θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση σας, η οποία θα αναπνέει σωστά

Τι είναι η ρινοπλαστική-πλαστική μύτης

Η επέμβαση της πλαστικής μύτης είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται στη διόρθωση στο σχήμα,το μέγεθος και την συμμετρία της μύτης. Εάν σας ενοχλεί η καμπούρα στην μύτης σας, η μύτης σας είναι μακριά,χοντρή,φαρδιά, γαμψή ή θέλετε να διορθώσετε μια αποτυχημένη ρινοπλαστική τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα έμπειρο πλαστικό χειρουργό μύτης.

 

Η ρινοπλαστική μπορεί να γίνει είτε με την ανοιχτή μέθοδο και λέγεται ανοιχτή ρινοπλαστική είτε με την κλειστή μέθοδο που λέγεται κλειστή ρινοπλαστική. Στην περίπτωση της ανοιχτής, η τομή γίνεται σε κρυφό σημείο και εξαφανίζεται σταδιακά. Η κλειστή μέθοδος δεν έχει τομές αλλά δεν είναι κατάλληλη για όλες τις περιπτώσεις.

Κάθε περίπτωση που βλέπει ο Δρ Καποσίτας είναι διαφορετική και κάθε φορά εξατομικεύει τον σχεδιασμό της επέμβασης ανάλογα με τις επιθυμίες του υποψηφίου, οι οποίες όταν συμβαδίζουν με τις αρχές της πλαστικής χειρουργικής της μύτης μπορούν να εφαρμοστούν.

Στην διάρκεια της επέμβασης αλλάζουμε την ανατομία της μύτης και μπορούμε να τοποθετήσουμε αυτομοσχεύματα από την μύτη,το αυτί κλπ, για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής που έχουμε σχεδιάσει.

Ο καλύτερος πλαστικός για μύτη

Πλαστική στο διάφραγμα

Η πλαστική του ρινικού διαφράγματος έχει σαν σκοπό να διορθώσει ένα στραβό διάφραγμα που εμφανίζεται στραβό από την γέννηση του ατόμου ή είναι το αποτέλεσμα κάποιου τραυματισμού της μύτης.

Εάν έχετε δυσκολία στην αναπνοή σας είτε από το ένα ή και από τα δύο ρουθούνια τότε είστε υποψήφιος για πλαστική στο διάφραγμα σας. Τις πιο πολλές φορές χρειάζεται και διόρθωση στις κάτω ρινικές κόγχες γιατί υπερτρέφονται όταν υπάρχει σκολίωση του διαφράγματος.

Η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος μπορεί να γίνει κλειστά μέσα από τα ρουθούνια. Ανάλογα με τις ανάγκες της διόρθωσης του προβλήματος μπορούμε να αφαιρέσουμε κάποιο τμήμα, αυτό δηλαδή που εμποδίζει την αναπνοή.

 

Δείτε τις βασικές αρχές της ανοιχτής ρινοπλαστικής από τον Δρ Νώντα Καποσίτα

Ρινοπλαστική ανάρρωση

Μετά την επέμβαση τοποθετείται ένας πλαστικός εξωτερικός νάρθηκας στην μύτη και ταμπόν σε κάθε ρουθούνι. Ο χειρουργημένος παραμένει ένα βράδυ στην κλινική για άμεση ανάρρωση και την επόμενη επιστρέφει στο σπίτι με οδηγίες αλλά και προληπτική αντιβίωση.

Τα ταμπόν από τα ρουθούνια αφαιρούνται 24-48 ώρες μετά την ρινοπλαστική. Μετά την αφαίρεση των ταμπόν από την μύτη ο χειρουργημένος τοποθετεί μια ειδική επουλωτική αλοιφή στα ρουθούνια σύμφωνα με τις οδηγίες που του έχουμε δώσει .

Η αφαίρεση του εξωτερικού νάρθηκα γίνεται μια εβδομάδα μετά την επέμβαση. Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που δεν πονάει απλά οι χειρουργημένοι νιώθουν ένα μπούκωμα στην μύτη από τα ταμπόν το πρώτο 24ωρο. Μετά την αφαίρεση του εξωτερικού νάρθηκα οι γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν make-up.

Συμβουλεύουμε τους χειρουργημένους να αποφεύγουν τις έντονες δραστηριότητες για 4 εβδομάδες. Η επάνοδος στην εργασία μπορεί να γίνει 7-10 ημέρες μετά την επέμβαση.

 

Μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα από το αρχείο του Νώντα Καποσίτα

Μύτη με καμπούρα (αφαίρεση της καμπούρας-ακρορίνιο,οστεοτομίες)

πλαστική μύτης

Γαμψή μύτη (αφαίρεση της καμπούρας-ανύψωση του ακρορινίου-οστεοτομίες)

Ρινοπλαστική-διάφραγμα μετά

Κλειστή ρινοπλαστική (αφαίρεση του ήβου-οστεοτομίες-χωρίς επέμβαση στο ακρορίνιο)

Αποτυχημένη ρινοπλαστική-διορθωτική ρινοπλαστική

Διόρθωση ρινοπλαστικής (ρινοπλαστική για δεύτερη φορά) με μοσχεύματα χόνδρου

πλαστική μύτης

Επαναληπτική ρινοπλαστική-δευτερογενής- (κάτω ρινική βαλβίδα-αποκατάσταση με χόνδρινα μοσχεύματα)

 

Διόρθωση αποτυχημένης ρινοπλαστικής με χόνδρο από τα πλευρά

 

 

Τοποθέτηση μοσχεύματος
Δείτε την Αμαλία που υποβλήθηκε σε αυξητική στήθους και ρινοπλαστική. Η Αμαλία είχε γαμψή μύτη αλλά και διάφραγμα. Συνδυάσαμε την ανοιχτή ρινοπλαστική με πλαστική του διαφράγματος και κογχοπλαστική (πλαστική στις κόγχες).

 

Ρινοπλαστική. Φωτογραφίες