ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

υπολογιστής στην πλαστική χειρουργική Είναι γνωστό σε όλους ότι η πλαστική χειρουργική έχει σαν σκοπό να διορθώσει δυσμορφίες, που υπάρχουν από τη γέννηση είτε εμφανίσθηκαν αργότερα.

Ο πλαστικός χειρουργός συζητά, σχεδιάζει και τελικά αποφασίζει μαζί με τον ασθενή για το πλάνο της επέμβασης.

Ο ιατρός στη προσπάθεια του, να εξηγήσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα χρησιμοποιεί σχεδιαγράμματα πάνω στις φωτογραφίες της υποψήφιας αλλά και σκίτσα ούτως ώστε να δώσει με κάποια προσέγγιση το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Στην Αισθητική πλαστική χειρουργική αυτή η διαδικασία βοηθάει την υποψήφια-ο να πάρει μια γεύση για το πως θα είναι μετά το χειρουργείο.

Από τη δεκαετία του 80 και μετά , η τακτική συνίσταται στην ανάλυση των φωτογραφιών (Jack Sheen, UCLA, Los Angeles), στις περιπτώσεις της ρινοπλαστικής- γενειοπλαστικής, ενώ ο Peter Mac Kinney, στο Chicago (προσωπική επικοινωνία) έχει ένα ανατομικό ομοίωμα της μύτης και κάθε φορά εξηγεί μαζί με την ανάλυση των φωτογραφιών, στους υποψηφίους,το σχεδιαστικό πλάνο.

Ο περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί στο κόσμο δείχνουν στους υποψηφίους φωτογραφίες από άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στη προσπάθεια τους να δώσουν στην υποψήφια μια εικόνα του αποτελέσματος.

Οι σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έλυσαν πολλά τέτοια προβλήματα.

Το software της αναπαράστασης (simulation), του αποτελέσματος μιας ρινοπλαστικής, γενειοπλαστικής αλλά και άλλων επεμβάσεων στα Windows έλυσε τα χέρια των σύγχρονων πλαστικών χειρουργών, ενώ παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα στους υποψήφιους να βλέπουν το πιθανό αποτέλεσμα στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού.

επέμβαση αισθητικής πλαστικής χειρουργικής
Η διαδικασία στηρίζεται στη ψηφιακή τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαρκεί 5-10 λεπτά.

 

Υποψήφιοι που σκέφτονται να κάνουν μια επέμβαση αισθητικής πλαστικής χειρουργικής αλλά δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα μπορούν να μας επισκεφθούν στο ιατρείο και να δούν το αποτέλεσμα π.χ. μιας ρινοπλαστικής. Έτσι θα έχετε μια ιδέα της εικόνα σας μετά το χειρουργείο.

Αυτή η διαδικασία αποτελεί ένα οδηγό για τον πλαστικό χειρουργό, που μαζί με τις άλλες παραμέτρους , θα καταλήξει στο χειρουργικό πλάνο, ενώ για την υποψήφια μια καλή εικόνα για το πώς θα είναι μετά την επέμβαση.  

 Δείτε Βήμα-Βήμα την επέμβαση σας σε
 3-D animation προσομοίωσης στο ιατρείο

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που κάνουν τους περισσότερους άνδρες και γυναίκες να προχωρήσουν σε μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής είναι η κατανόηση της φιλοσοφίας αλλά και της χειρουργικής τεχνικής που ακολουθούμε. Όσο και να προσπαθούν να διαβάσουν, να μελετήσουν και γενικά να κατανοήσουν την επέμβαση από τα έντυπα, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, την τηλεόραση, ακόμα και από τους πλαστικούς χειρουργούς είναι δύσκολο να την κατανοήσουν πως αυτή γίνεται. Αυτή η έλλειψη γνώσης και πληροφόρησης γεμίζει αμφιβολίες και φόβο χωρίς λόγο, την υποψήφια ή τον υποψήφιο

Σήμερα έχουμε την δυνατότητα στο ιατρείο μας οι υποψήφιοι-ιες να βλέπουν την επέμβαση που τους ενδιαφέρει βήμα-βήμα σε τρισδιάστατο Animation προσομείωσης που μαζί με τις πληροφορίες που τους παρέχουμε (κατά την κλινική εξέταση) να νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια πριν από αυτή.

Δείτε περισότερα στις παρουσιάσεις με βίντεο...