Μέγεθος σιλικόνης

Πώς να διαλέξετε το καταλληλότερο μέγεθος ενθέματος: Ένα ζήτημα Αισθητικής στην επέμβαση της αύξησης των μαστών.

Η επέμβαση της αύξησης των μαστών δίνει την δυνατότητα στην γυναίκα να διαλέξει το μέγεθος του στήθους το οποίο κατά την γνώμη της βελτιώνει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση της. Αλλά, κάποιες γυναίκες μετά από την επέμβαση της αύξησης των μαστών φαίνεται να αλλάζουν γνώμη για το ιδανικό μέγεθος του στήθους και να ζητούν επιπλέον επέμβαση. Αλλά η επιπλέον επέμβαση σημαίνει επιπλέον ρίσκα. Έτσι οι πλαστικοί χειρουργοί σήμερα προσπαθούν πάντα να βρίσκουν τρόπους για να βοηθούν τις γυναίκες στο να κάνουν καλύτερη επιλογή του μεγέθους πριν το χειρουργείο.

Σε μια πρόσφατη μελέτη από 1350 επεμβάσεις αύξησης του στήθους στις Η.Π.Α έδειξε ότι η πλειονότητα των γυναικών ήταν ευχαριστημένη με το μέγεθος των ενθεμάτων, ωστόσο όμως ένα 34% ήθελε να αλλάξει το μέγεθος των προθέσεων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτές πήγαν σε μεγαλύτερου μεγέθους ενθέματα.

Εδω πρέπει να σημειώσουμε ότι πολύ μεγάλα ενθέματα μπορεί να δημιουργήσουν μια δυσανάλογη εικόνα του στήθους με το υπόλοιπο σώμα. Αν μια γυναίκα θέλει ενθέματα που είναι υπερβολικά για το σώμα της τότε πρέπει ο πλαστικός χειρουργός να είναι πολύ σκεπτικός εάν θα προχωρήσει στην επέμβαση.

Ενώ υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι να διαλέξει μια γυναίκα το μέγεθος του ενθέματος οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί συμφωνούν ότι η διάμετρος της βάσης του μαστού είναι το κλειδί της μέτρησης που καθορίζει την επιλογή του μεγέθους του ενθέματος.

Συνήθως μετά την μέτρηση της βάσεως κρατώ ένα κυκλικό template και δείχνω στην γυναίκα το μέγεθος που είναι καταλληλότερο για το σώμα της.

Αυτό της δίνει την δυνατότητα να δεί πως ένα μεγαλύτερο ένθεμα δεν ταιριάζει στο στήθος της. Γενικά σήμερα διαλέγουμε σχετικά μεγαλύτερα ενθέματα από ότι την δεκαετία το 70 και του 80,και αυτό αποδίδεται στην αύξηση του σωματικού τύπου, δηλαδή οι γυναίκες σήμερα είναι ψηλότερες και έχουν φαρδύτερο θώρακα απ’ότι είχαν 30 χρόνια πριν.

 

Πως μπορεί μια γυναίκα να διερευνήσει όλες τις παραμέτρους σχετικά με το μέγεθος των ενθεμάτων πριν την επέμβαση της αύξησης του στήθους.

  1. Να είσθε από την αρχή ειλικρινείς και ανοικτές στην συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό σχετικά με το μέγεθος των ενθεμάτων.
  2. Επιλέξτε αρκετές φωτογραφίες από περιοδικά που για σας, φαίνονται ιδανικές και δείξτε τις στον πλαστικό χειρουργό σαν ένα τρόπο να αρχίσετε την συζήτηση σχετικά με το μέγεθος που σας ενδιαφέρει. Θα πρέπει όμως να είναι άτομα με τις ίδιες αναλογίες σώματος με εσάς.
  3. Μην ορίζετε το μέγεθος σύμφωνα με το νούμερο του σουτιέν. Τα νούμερα ποικίλλουν ανάλογα με το είδος και την εταιρεία κατασκευής. ( Cup size )
  4. Η διαδικασία που ακολουθεί ο Κος Καποσίτας στην επιλογή του ενθέματος:
    • Πρέπει να έχετε μαζί σας ένα κορμάκι ή να φοράτε μια μπλούζα που να είναι εφαρμοστή με τον θώρακα σας. Αυτό θα μας βοηθήσει στην διαδικασία της επιλογής του μεγέθους του ενθέματος.
    • Στο ιατρείο έχουμε μια μεγάλη ποικιλλία απο ενθέματα σιλικόνης όλων των μεγεθών (Mentor corp: Cohesive Silicone Gel: I, II, tear drop, high profile, moderate profile, Low profile)
    • Η επιθυμία της γυναίκας σχετικά με το μέγεθος παίζει σημαντικό ρόλο.
    • Μετράμε τις αποστάσεις της θηλής απο την στερνική εντομή αλλά και το πάχος του δέρματος του υπάρχοντος μαστού κάτω απο την θηλή, στον άνω πόλο, στον κάτω πόλο, στον έσω και τον έξω πόλο. Επίσης μετράμε τις διαστάσεις του θώρακα κάθε γυναίκας (σωματότυπος-αναλογίες θώρακος με το ύψος).
    • Μετράμε την απόσταση της θηλαίας άλω απο την νέα θέση της υπομαστικής γραμμής (η νοητή γραμμή κάτωθεν του μαστού).
    • Αρχίζουμε να διαλέγουμε ενθέματα διαφορετικών μεγεθών τα οποία τοποθετούμε κάτω απο το κορμάκι ή το μπλουζάκι για να μπορέσουμε τόσο εμείς όσο και η υποψηφία να καταλάβουμε πως θα ήθελε να είναι το μέγεθος του νέου της στήθους.Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι φωτογραφίες που θα δούμε μαζί ή έχετε επιλέξει βοηθούν στο να καταλάβουμε πρός ποιό μέγεθος κλείνει η γυναίκα. Συνήθως καταλήγουμε σε ένα εύρος μεγέθους πχ: ( 250-275 cc ).Αυτό το σημειώνουμε στο ιστορικό της και την ημέρα του χειρουργείου σύμφωνα με την διαδικασία που ακολουθούμε με την τεχνική μας (ακριβής στις μετρήσεις) και βασιζόμενοι στην επιθυμία της γυναίκας τελικά διαλέγουμε ένα απο αυτά και μάλιστα εκείνο που δίνει το πιο φυσικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα το στήθος θα πρέπει να είναι μαλακό στην ψηλάφηση με το χέρι, χωρίς κάποιος τρίτος να το αντιλαμβάνεται.
    • To πρόγραμμα στον υπολογιστή βοηθάει αλλά αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.
  5. Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και μην νομίζεται ότι το μεγαλύτερο είναι πάντα και το καλύτερο. Ενθέματα που είναι πολύ μεγάλα όχι μόνο διαταρράσουν την αναλογία του σώματος επίσης είναι και επιρρεπή στην χαλάρωση και στην κακή εμφάνιση του στήθους αργότερα.

 

Το καλύτερο λοιπόν είναι να διαλέξει κάποια ενθέματα τα οποία ταιριάζουν στο σχήμα του σώματος.
Γυναίκες που διαλέγουν μικρότερα ενθέματα έχουν μια πιο καλύτερη αναλογία σώματος στήθους σε σύγκριση με τις γυναίκες που διαλέγουν πολύ μεγάλα, σε κοντύτερο αλλά και πιο μακροχρόνιο μετεγχειρητικό διάστημα.
 

ενθέματα σιλικόνης

 

Αυξητική στήθους φωτογραφίες πριν και μετά